Kolekcijoje dar viena taurė

Gegužės 14 d. Arvydo Sabonio krepšinio centre įvyko Kauno Krepšinio Lygos „Sportturas“  iššūkio taurės mažasis ir didysis finalai. Mūsų vaikinų komanda perėjusi visus atrankos etapus iškovojo teisę žaisti didžiajame finale.

Finale mūsų komandos laukė ambicinga „Kesko Senukai“ komanda. Rungtynes geriau pradėjo mūsų vaikinai, kurie laimėjo pirmąjį kėlinį 9 taškų persvara, tačiau varžovai pertvarkė savo puolimą ir sėkmingai išnaudodami ūgio persvarą bei centro puolėjo meistriškumą pamažu mažino skirtumą, ir po antrojo kėlinio jau jie pirmavo 1 tašku. Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose kova vyko taškas į tašką, vienu kitu tašku pirmaujant vienai tai kitai komandai. Iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms mūsų vaikinai suaktyvino veiksmus gynyboje, perėmė iš varžovų kamuolį, sėkmingai užbaigė atakas ir šventė pergalę. Visi vaikinai kovojo pagirtinai, tačiau norėčiau paminėti Imantą Šturmą, kuris pelnė net 37 taškus ir Joną Navacką, pelniusį 25 taškus.

Mūsų vaikinus (Imantą Šturmą, Arną Petrauską, Paulių Zagurską, Eimantą Kelerį, Paulių Dilbą, Tadą Metrikį, Joną Navacką) lygos prezidentas apdovanojo Nugalėtojų taure ir čempionų medaliais.

Spalio mėnesį prasidėjęs krepšinio sezonas eina į pabaigą. Vaikinai šauniai startavo „C“ lygos varžybose ir iškovojo teisę žaisti „B“ lygoje, tačiau centro puolėjo ir lengvojo krašto puolėjo netektys atkrintamosiose varžybose pakišo koją ir komanda liko už finalinių varžybų barjero. Tą pačią problemą jautėme ir Lietuvos kolegijų žaidynėse. Ten mus gelbėjo Gražvydo Mockaus puikus žaidimas, bet jeigu komanda būtų buvusi pilnos sudėties, rezultatas būtų dar geresnis. Norėčiau padėkoti visiems aukščiau išvardintiems vaikinams už ryžtą, kovingumą, norą siekti pergalės. Šaunuoliai! Ačiū Jums. Lektorius Petras Vyšniauskas