Viešnagė Varšuvos gyvybės mokslų universitete

Birželio 18 – 20 dienomis Kraštovaizdžio architektūros ir rekreacijos katedros dėstytojai Vaida Vaitkutė Eidimtienė ir Linas Daubaras pagal Erasmus+ mainų programą buvo išvykę į Varšuvos gyvybės mokslų universitetą (SGGW). Ten kolegijos dėstytojai skaitė paskaitas kraštovaizdžio architektūros programos dieninių ir ištęstinių studijų studentams. Dėst. V. Vaitkutės Eidimtienė kalbėjo apie tradicinį Lietuvos kraštovaizdį, kraštovaizdžio tipologiją bei saugomas teritorijas. L. Daubaro tema – “Dviračių turizmo infrastruktūra ir kraštovaizdis”. Po didelio susidomėjimo sulaukusių paskaitų vyko diskusijos su Varšuvos universiteto dėstytojais ir buvo susitarta dėl atsakomojo lenkų dėstytojų vizito į KMAIK 2017 – 2018 m. mokslo metais.
Kolegijos dėstytojai taip pat apsilankė Varšuvos ekologijos ir vadybos universitete (WSEiZ). Su šio privataus universiteto Kraštovaizdžio architektūros katedros dėstytojais labai intensyvus bendradarbiavimas tęsiasi jau 8 metus. Šio susitikimo metu buvo aptartas pasiruošimas rugsėjo mėnesį Zakopanėje (Lenkija) vyksiančiai konferencijai KRAJART 2017 – ją organizuoja minėtas Lenkijos universitetas su KMAIK pagalba, dėstytojas Linas Daubaras yra šios konferencijos mokslinio – meninio komiteto narys. Tikimasi gauti Lietuvos mokslų tarybos paramą dalyvauti šiame renginyje.
Laisvu nuo paskaitų metu kolegijos dėstytojai apsilankė Bugo kraštovaizdžio parke. Taip pat pavyko pamatyti ir įvertinti tik prieš kelias dienas Varšuvos centre, Vyslos upės krantinėje baigtą įgyvendinti miesto viešųjų erdvių sutvarkymo projektą. Tai vietoje intensyvaus eismo gatvės milijoniniame mieste įrengta pėsčiųjų zona su mažosios architektūros, rekreacijos ir meno elementais, kuri padarė puikų įspūdį.
Dėstytojai planuoja parengti pristatymus apie tai, ką pamatė Lenkijoje. Rudenį turėsite progos juos pamatyti.