Šaunuoliai svarsčio kilnotojai

Lapkričio 20 d. Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje įvyko Lietuvos kolegijų XIX sporto žaidynių svarsčio kilnojimo varžybos, kuriose jau tradiciškai dalyvavo ir mūsų kolegijos studentų komanda. Po dalyvių  svėrimo, suskirstymo į svorio kategorijas ir varžybų atidarymo ceremonijos  prasidėjo kovos. Pirmasis veiksmas – dviejų 24 kg svarsčių stūmimas. Antrasis veiksmas - svarsčio rovimas viena ranka.  Sumuojamas abiejų veiksmų rezultatas ir nugalėtojui nustatyti imama dvikovės suma.

Svorio kategorijoje iki 73 kg startavo du mūsų vaikinai- Lukas Slavinskas ir Tautvydas Grimaila. Po pirmojo veiksmo Lukas užėmė antrąją, Tautvydas - III vietą, tačiau antrasis veiksmas įnešė korekcijas ir pagal dvikovės rezultatus Lukas užėmė III vietą, Tautvydas  - IV vietą. Kategorijoje iki 95 kg Julis Žygaitis ir Julius Janušas. Po pirmojo veiksmo Žygaitis buvo V vietoje, Janušas  - VI vietoje. Po antrojo veiksmo mūsų vaikinų užimamos vietos nepakito. Kategorijoje iki 105 kg Tadas Metrikis po pirmojo veiksmo užėmė IV vietą, tačiau antrajame veiksme Tadas pasiekė  gerokai geresnį rezultatą  ir dvikovėje pakilo į III vietą.

Deja, bet į varžybas nuvykome tik 5 studentų komanda. Turėjome galimybę iškovoti ir prizinę komandinę vietą, jeigu būtume nuvykę pilnos sudėties komanda.  Džiaugiamės, kad būdami tik penki, pasiektais rezultatais lygiavomės su Vilniaus Kolegijos ir Kauno kolegijos komandomis.

Dėstytojas Petras Vyšniauskas