Tarptautinė mokslinė konferencija „KŪRYBINIAI PROCESAI ŽELDYNUOSE“

Spalio 18- 19 d. vyko kasmetinė tarptautinė mokslinė konferencija  „KŪRYBINIAI PROCESAI ŽELDYNUOSE“. Pranešimus parengė kraštovaizdžio architektai, gamtininkai ir šios srities specialistai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Čekijos ir Ukrainos. Klausyti pranešimų atvyko per 100 besidominčiųjų. Pagrindinis dėmesys buvo skirtas želdynų kūrimo procesui. Kadangi kūrybiškas požiūris į kraštovaizdžio projektavimą, apsaugą, tvarkymą, projektų viešinimą skatina funkcionalių, estetiškų erdvių atsiradimą mūsų gyvenamojoje aplinkoje, ši tema yra aktuali ne tik mūsų šalyje, bet ir visoje Europoje.

Konferencijos metų buvo iškilmingai atidaryta Lenkijos kraštovaizdžio architektų paroda „SPECIAL LOCAL ENVIRONMENTAL ELEMENTS“. Foto medžiaga buvo surinkta plenero metu 2017 rudenį Zakopanėje. Parodos autoriai diskutavo apie senosiose kultūrose dažnai sutinkamus architektūros vietoženklius, kurie turėjo aiškią reikšmę ir  buvo lengvai suvokiama jų gyventojams.

Užsienio šalių pranešėjų moksliniai straipsniai publikuoti Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos mokslo darbų leidinyje „Miškininkystė ir kraštotvarka“ (ISSN 2345-0002). Leidinys PDF formatu yra įkeltas į kolegijos tinklalapyje www.kmaik.lt