KMAIK dėstytojų ir studentų komanda lankėsi Baltarusijoje

Šių metų lapkričio 11 – 14 dienomis Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos dėstytojų ir studentų komanda lankėsi Baltarusijoje, Polocko miškų koledže, kuriame pirmą kartą buvo organizuotas Tarptautinis miškų festivalis. Renginyje taip pat lankėsi kolegos iš Latvijos, Estijos bei Rusijos. Tai pirmasis mūsų komandos vizitas šioje mokykloje. Šios kelionės tikslas buvo užmegzti santykius su panašaus profilio mokymo įstaigomis, susipažinti su kaimyninės šalies švietimo bei miškų ūkio valdymo sistema. Dar vienas labai svarbus vizito akcentas – profesinio meistriškumo bei sporto varžybos. Studentai turėjo galimybę išbandyti jėgas techninėse rungtyse – medkirčių sporte, miške – miškininkystės žinių estafetėje bei sporto aikštelėje.

Medkirčių sporte mūsų kolegiją atstovavo Tautvydas Grimaila, Karolis Petrusevičius, Edvinas Lisauskas ir Džiugas Kučinskas. Čia geriausiai sekėsi Edvinui Lisauskui, kuris surinko 1150 taškų ir bendroje įskaitoje užėmė 14-ąją vietą. Komandinėje įskaitoje mūsų kolegijos komanda užėmė 4-ąją vietą, o pirmąją – varžybų šeimininkai.

Miškininkystės žinių estafetėje prie mūsų kolegijos komandos prisijungė Martynas Blažys ir Deividas Matjošaitis. Estafetės tako ilgis buvo 3 kilometrai, kuriuos reikėjo įveikti per 1 valandą ir 10 minučių. Šiame take reikėjo pademonstruoti profesines miškininkystės žinias – nustatyti medžio amžių, skersmenį bei aukštį, atpažinti medžių ir krūmų rūšis, miško kenkėjus bei atlikti kitas užduotis. Miškininkystės žinias geriausiai pademonstravo Polocko koledžo studentų komanda, o mūsų komandos užimta vieta nežinoma.

Tinklinio bei krepšinio aikštelėje mūsų kolegijos komandai sekėsi geriau. Po įnirtingų kovų, tinklinio ir krepšinio varžybose mūsų vaikinai užėmė antrąsias vietas, o pirmosios atiteko šeimininkams.