Vyko paroda “Studijos ir karjera 2016” Baltarusijoje

Vasario 11-13 d. Minske (Baltarusija) vyko paroda “Studijos ir karjera 2016”. Joje dalyvavo 119 dalyvių (iš Lenkijos, Rusijos, Čekijos, Anglijos, Vokietijos, Latvijos, Lietuvos).

Tarp keletos aukštųjų mokyklų iš Lietuvos buvo ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija, kuriai atstovavo Hidrotechninės statybos katedros vedėja doc. dr. Ernesta Liniauskienė, lektorė Jurgita Babilienė, bei jas Minske pasitikusi, kolegijoje Rekreacijos specialybę studijuojanti studentė iš Baltarusijos Irina Kutas, kuri šiais metais kartu su dviem savo draugėmis įgis profesinio bakalauro diplomą.

Įsirengusios, anot parodos lankytojų šviesiausią ir patraukliausią stendą, pasitikome lankytojus. Susidomėjusiųjų ratas: mokinukai, abiturientai, kuriems aktualios studijos, dirbantys brandaus amžiaus žmonės, norintys atnaujinti savo žinias, kelti kvalifikaciją. Dauguma KMAIK stendo lankytojų - tikslingai ieškantys technologinių bei biomedicinos srities studijų. Sudidomėjusieji uždavinėjo pasikartojančius, bet jiems rūpimus klausimus susijusius su įstojimo sąlygomis į kolegiją, studijų proceso organizavimu, konkrečios specialybės detalesniu apibūdinimu, apgyvendinimu, vizos klausimai, kajeros galimybėmis. Puikus Irinos studijų pavyzdys traukė ir teikė dar didesnį susidomėjimą, susižavėjimą ir pasitikėjimą teikiama informacija apie studijas KMAIK.

Atvykusiems susipažinti su studijų galimybėmis jauniesiems dalyviams surengėme klausimų apie Lietuvą viktoriną, už jų žinias dovanojome prisiminimo dovanėles su kolegijos atributika.

Nelikome nepastebėti Baltarusijos žiniasklaidos, apie kolegijoje vykdomas studijas ir galimybes joje studijuoti užsieniečiams, katedros vedėjos interviu radio stočiai “Беларусъ”. Profesinio orentavimo atstovė domėjosi apie galimybę atvykti su mokiniais pas mus, pamatyti studijų procesą iš arti, plačiau sužinoti apie kolegijoje esamas specialybes.

Dalykiškas bet kartu ir draugiškas Baltarusijos švietimo ministerijos tarptautinių ryšių centro direktoriaus apsilankymas ir pokalbis KMAIK stende, manome suteiks dar daugiau galimybių tiek studentų, tiek dėstytojų tarptautiškumo didinimui.

Trys parodos dienos prabėgo labai greitai, kupinos gerų įspūdžių, šiltų sutikimų bei parodos organizatorių dėmesio mūsų kolegijai.