"Google for Education" įrankiai nuotoliniam mokymui

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos iniciatyva Google kompanija 2020 m. kovo 21 d. aktyvavo duomeną Lietuvai https://www.bendrasisugdymas.lt/, suteikė galimybę 300 000 paskyrų bei nemažiau kaip pusę metų nemokamai naudotis platformos G-suite for Education galimybėmis.

Atsižvelgiant į COVID-19 sukeltą krizę, nuo 2020 m. kovo 23 d. Lietuvoje paskubinta tvarka pradeda veikti „Google for Education“ įrankiai, kurių tikslas padėti visiems Lietuvos pedagogams organizuoti pamokas nuotoliniu būdu. Šių įrankių pagalba galėsite lengvai vesti pamokas, užduoti namų darbus bei atlikti testus virtualioje erdvėje. 

Apie „Google for Education“

„Google for Education“ yra nemokamas nuotolinio ugdymo procesui užtikrinti reikalingų programų rinkinys. „Google for Education“ sudaro sąlygas nuolatiniam mokytojo, studentų ir tėvų bendradarbiavimui ir yra naudojamas daugiau nei 80 milijonų vartotojų visame pasaulyje.

Karantino galiojimo metu, Lietuvoje nesant galimybei tęsti ugdymo proceso įprastine tvarka, kviečiame tęsti pamokas ir suburti mokinius į virtualias klases. Mūsų įrankiai Jums leis organizuoti pamokas internetu, į pagalbą galėsite pasitelkti lengvai pasiekiamas programas kaip vaizdo skambučiai, virtuali klasė bei interaktyvi lenta. Suteiksime įrankius skirtus skaičiuoti, daryti reprezentacijas bei užrašams kurti. Galėsite užduoti namų darbus bei vykdyti kontrolinius ir testus, kuriuos Jūs ir Jūsų mokiniai pasieks internetu.

Tolimesni žingsniai:

Šiuo metu ruošiama „Google” naudojimo instrukcijos, kurios padės mokytojams perimti žinias bei išmokti naudotis „Google for Education“ įrankiais. Savaitės eigoje organizuojamas pirmasis seminaras pedagogams, siekiant, kad geriau įsisavintumėte programų funkcionalumą. Vėliau bus kelis kartus per savaitę trunkančios konsultacijos, kurių metu bus sprendžiami bendruomenei kylantys klausimai, dėl mūsų įrankių tikslinio panaudojimo.

Į pirmąjį seminarą kviečiame registruotis paspaudus šią nuorodą. Laiką patikslinsime netrukus, registracijoje nurodytu jūsų el. pašto adresu. Jei neturėsite galimybės dalyvauti seminaruose, vėliau galėsite peržiūrėti vaizdo įrašus. 

Nuorodos

Visa informacija yra prieinama bei bus nuolat atnaujinama „Google for Education“ puslapyje lietuvių kalba. Taip pat yra sukūrtas dokumentų aplankas, kuriame sukelti trumpi vaizdo gidai apie kiekvieną įrankį bei paruoštos pradinės „Google for Education“ naudojimo instrukcijos.

Mes tikime, kad „Google for Education“ padės ne tik įveikti esamus iššūkius, bet ir prisidės prie ilgalaikio Lietuvos švietimo sistemos tobulėjimo!