Moksleivių konkursas – Atgal į gamtą!

 
Konkurso NUOSTATAI
 
Sveiki, mieli moksleiviai ir klasių vadovai,
 
Ko gero, mūsų visuomenėje dar niekada nebuvo tiek daug diskutuojama apie mus supančią aplinką, ekologines problemas ir aplinkai draugišką gyvenimo būdą, kaip pastaraisiais metais. Tai labai sveikintina tendencija – juk tik nuo mūsų pačių priklauso, ar sugebėsime išsaugoti mus supančią gamtinę įvairovę, švarią ir saugią aplinką. Tikime, kad šioms idėjoms esate neabejingi ir jūs, kad domitės mus supančia gamtine aplinka, mylite mišką ir nevengiate pavaikštinėti net klaidžiausiais takais, siekdami kuo geriau pažinti gamtos paslaptis. Todėl maloniai kviečiame šių metų birželio 11 dieną, 11 valandą internetinėje Kahoot! platformoje organizuojamame konkurse-viktorinoje išbandyti jėgas, pasivaržyti tarpusavyje ir pademonstruoti savo žinias biologijos, gamtos apsaugos, ekologijos, kraštotvarkos ir miškininkystės klausimais.
 
Šiame konkurse kviečiame savo jėgas išbandyti visas veržlias ir ambicingas Lietuvos mokyklų klases. Visgi pagal klausimų sudėtingumą tikslingiausia būtų varžytis vyresniesiems - 10-12-oms klasėms.
Trys geriausiai pasirodžiusios klasės bus apdovanotos išties vertingais konkurso rėmėjų prizais! Prizinis fondas tebeformuojamas, tačiau jau dabar akivaizdu, kad nugalėtojų klasės bus maloniai nustebintos. Savaitgalis kaimo turizmo sodyboje? Kelionė visai klasei į užsienį? Jūrinis kruizas?.. Pamatysime!
 
Konkurso partneris Gamtos tyrimų centras įsteigė specialųjį prizą – gyvą ir be galo įdomią gamtos pamoką, kurią ves žymus Lietuvos gamtininkas, fotografas, įvairių knygų ir publikacijų autorius Selemonas Paltanavičius.
Konkurse norinčias dalyvauti klases prašome registruotis elektroniniu paštu info@kmaik.lm.lt. Besiregistruojanti klasė siunčiamame laiške turėtų nurodyti mokyklos ir klasės pavadinimą bei kontaktinio asmens el. pašto adresą ir telefono numerį.
 
Kiekvienai užsiregistravusiai klasei bus išsiųsta viena nuoroda į Kahoot! platformoje organizuojamą konkursą “Atgal į gamtą”.
 
Nors apdovanotos bus tik geriausias žinias pademonstravusios klasės, nuoširdžiai tikimės, kad visi konkurso dalyviai patirs daug gerų emocijų!
 
Trumpai:
 
Laikas: 2021-06-11 d., 11:00 val.
Trukmė: apie 1,5 val.
Vieta: internetinė platforma Kahoot!
Dalyviai: visos į konkursą užsiregistravusios Lietuvos mokyklų klasės (pagal klausimų sudėtingumą tikslingiausia varžytis 10-12-oms klasėms)
Registracija: užsiregistruoti reikia iki š.m. birželio 9 dienos, atsiunčiant žinutę el. pašto adresu info@kmaik.lm.lt. Besiregistruojanti klasė siunčiamame laiške turi nurodyti mokyklos ir klasės pavadinimą bei kontaktinio asmens el. pašto adresą ir telefono numerį.
Konkurso NUOSTATAI
Telefonas pasiteirauti: (8-37) 383 082.
 
 
Konkurso organizatorius:
 
VšĮ Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija 
     
Projekto partneriai: Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija, Gamtos tyrimų centras, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro filialas Miškų institutas, Valstybinė miškų tarnyba, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, Aplinkos apsaugos departamentas prie LR Aplinkos ministerijos, Lietuvos miškininkų sąjunga, Jonavos rajono savivaldybė, Lietuvos gamtos fondas, specializuotas internetinis portalas Miškininkas.eu, žurnalas „Mūsų girios“, Kraštovaizdžio ir želdynų ekspertų grupė (KŽEG).
Konkurso rėmėjai:
 
 Pagrindiniai rėmėjai – UAB Nosted &  ir  UAB Sakuona (VMG įmonių grupė) 
 
 
   
Rėmėjai:
UAB “Likmerė”, UAB "VMGcorp", UAB "Skogran", Lietuvos biomasės energetikos asociacija LITBIOMA, Privačių miškų savininkų asociacija, UAB “MMC Forest”, UAB “Smilgius”, VšĮ Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija.
Informaciniai rėmėjai: specializuotas internetinis portalas Miškininkas.eu, žurnalas „Mūsų girios“.