KMAIK absolventams įteikti aukštojo mokslo diplomai

Š.m. birželio 29 d. Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje (KMAIK) surengta iškilminga diplomų įteikimo šventė, į gyvenimą išleista dar viena miškininkų, želdynų dizainerių, sodininkystės, hidrotechninės statybos, nekilnojamojo turto kadastrinių matavimų, žemėtvarkos specialistų bei KMAIK Profesinio mokymo skyriaus absolventų laida.

Diplomų įteikimo šventė šiemet organizuota kiek kitaip nei įprastai – lauke, kolegijos vidiniame kiemelyje, išlakių kaštonų pavėsyje. Priešpaskutinė birželio diena daugeliui įsimins kaip kokybiškai naujo gyvenimo etapo pradžia – ne vienam jaunam žmogui diplomų įteikimas asocijuojasi su laisve, pagaliau įgyvendinta svajone, gaivaus oro gurkšniu, o ir įsipykusio karantino atšaukimas jau čia pat... Rodos, jokių suvaržymų nebelieka, pirmyn stačia galva į laisvę, į gyvenimą! Žinoma, su laisve ateina ir didelė atsakomybė, bet apie ją bus galima pagalvoti rytoj, o šiandien – švęsti, švęsti, švęsti!

Netrūko kolegijos kiemelyje šventinio džiugesio, plačių šypsenų, šiltų sveikinimo kalbų, fotoaparatų blyksčių, gėlėmis buvo apipilti mylimi dėstytojai, o ir patys absolventai neatsigynė artimųjų dėmesio ir sveikinimų. Šventinę nuotaiką padėjo kurti Lietuvos operos ir baleto teatro operos solistas Rafailas Karpis, kurio ryškus, išraiškingas tenoras drebino kolegijos ir LAMMC Miškų instituto langus, kvietė smalsuolius mesti darbus ir prisijungti prie smagaus reginio.

Diplomantus, kolegijos darbuotojus ir svečius šia gražia proga sveikino KMAIK direktorius dr. Vaidotas Lygis; Valstybinės miškų tarnybos direktorius, kolegijos Miškininkystės studijų programos baigiamųjų egzaminų komisijos pirmininkas Karolis Mickevičius; KMAIK Alumni klubo Prezidentas, VMU Dubravos regioninio padalinio Karmėlavos girininkijos girininkas Kęstutis Bacvinka; KMAIK Miškininkystės katedros vedėjas doc. dr. Vidmantas Verbyla; KMAIK Kraštovaizdžio architektūros ir rekreacijos katedros vedėja Asta Doftartė; kolegijos socialinio partnerio Rokų medelyno, UAB „Želdynėlis“ savininkas ir vadovas, Lietuvos dendrologų draugijos ir jos Valdybos pirmininkas Arvydas Rutkauskas; KMAIK Hidrotechninės statybos katedros vedėja Gitana Vyčienė; kolegijos socialinio partnerio Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakulteto prodekanas doc. dr. Rytis Skominas; KMAIK Nekilnojamojo turto kadastro katedros vedėja doc. dr. Edita Abalikštienė; Lietuvos žemėtvarkos ir hidrotechnikos inžinierių sąjungos viceprezidentas, kolegijos docentas dr. Vilimantas Vaičiukynas; absolventų vardu padėkos žodį tarė KMAIK Studentų atstovybės prezidentas Martynas Matijoška, pasisakė šių metų laidos absolventai.

KMAIK info

Nuotraukų autorius – Dainius Šeronas (informacinis portalas miskininkas.eu)