Pasibaigus renginiui „Erdvėlaivis Žemė“ 2021

Rugsėjo 9–17 d. vyko mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2021“ edukacijos gamtoje, KMAIK auditorijose bei nuotoliniai užsiėmimai. 

Renginiuose mokiniai, gavę Girionių parko žemėlapio ištrauką, mokėsi orientuotis aplinkoje, susipažinti su sutartiniais ženklais, masteliu, koordinatėmis. Atlikę visas užduotis žemėlapyje, ieškojo lobio vietos, kurią turėjo surasti parke ir pasiimti užsidirbtą lobį. Užsiėmimų metu dėstytojai aiškino, kaip susiformuoja upės ir kiti vandens telkiniai ir kokie procesai juose vyksta, demonstraciniame stende imitavo upės formavimąsi,  vykstančius procesus.

Ypač didelio dėmesio susilaukė pažintinės ekskursijos po Dubravos arboretumą, kur yra sukaupta sumedėjusių augalų kolekcija, kokios nerasite niekur kitur Lietuvoje.  Moksleiviai kartu su dėstytojais nagrinėjo, kokios būna medžių sėklos, kuo jos ypatingos, kaip jas rinkti, sėti ir užauginti didelį medį.

Jeigu susidomėjote ir nespėjote sudalyvauti mūsų renginiuose, kviečiame Jus registruotis elektroniniu paštu info@kmaik.lm.lt

Renginio nuotraukos