Į Girionis atkeliavo paroda "Kodėl aš noriu būti miškininku"

   Š.m. lapkričio 15 dieną Girionių gyvenvietės Liepų alėjoje atidaryta svetainės www.miskininkas.eu organizuoto moksleivių rašinių ir piešinių konkurso "Kodėl aš noriu būti miškininku" laureatų darbų paroda. Spalvingos moksleivių darbų girliandos papuošė svarbiausią Girionių pėsčiųjų taką, traukdamos vietos gyventojų ir miestelio lankytojų dėmesį.
   Į šventę atvyko gausus būrys konkurso laureatų iš Kauno rajono Akademijos mokyklos - darželio "Gilė", Kauno rajono Šlienavos pagrindinės mokyklos; dalyvavo KMAIK ir LAMMC Miškų instituto akademinės bendruomenės nariai, studentai, Girionių bendruomenės nariai, Kauno rajono savivaldybės administracijos, Samylų seniūnijos, Samylų kultūros centro, Kauno marių regioninio parko atstovai.
   Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė KMAIK direktorius dr. Vaidotas Lygis, LAMMC direktoriaus pavaduotojas Miškų instituto veiklai dr. Marius Aleinikovas, Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Jankauskienė, Lietuvos miškininkų sąjungos prezidentas dr. Vidmantas Verbyla. Kalbėjusieji džiaugėsi vaikų kūrybiškumu ir meile miškui, gamtai, gebėjimu jautriai perteikti konkurso pagrindinę temą – atskleisti, kaip jie įsivaizduoja romantizuojamą miškininko profesiją. Vaikams buvo linkima puoselėti savo svajonę, ateityje nepamiršti vaikystėje sau ir kitiems duotų pažadų – kad ir kas benutiktų. O išleista puiki, apie miškininko kasdienius darbus ir buitį pasakojanti moksleivių rašinių ir piešinių knyga nusipelnė pačių gražiausių pagyrimo žodžių.
   Šventinę nuotaiką padėjo kurti Kauno rajono Akademijos mokyklos - darželio "Gilė" dainavimo ansamblis "Drevinukas" (vadovė mokytoja Rasa Kazakevičienė). Šaunūs, drąsūs, ir iš tiesų labai kūrybingi vaikai atliko keletą smagių dainų, išjudindami susirinkusius žiūrovus. Jiems tai neeilinis pasirodymas, proga pasididžiuoti: juk daugelio šio ansamblio narių darbai eksponuojami čia pat – Girionių Liepų alėjoje. Darbų autoriai buvo pakviesti atidaryti parodą po atviru dangumi - perkirpti simbolinę juostą, o visi susirinkusieji – pasivaikščioti po Girionis išlakių liepų alėja ir dar kartą iš arti pasidžiaugti nuoširdžia vaikų kūryba.
   Paroda Girionyse veiks dvi savaites (iki lapkričio 28 d.) – maloniai kviečiame aplankyti ir sužinoti, ką vaikai galvoja apie miškininko profesiją!
    Nuoširdžiai dėkojame konkurso globėjams - europarlamentarui prof. Liudui Mažyliui, Seimo Aplinkos komiteto pirmininkei Aistei Gedvilienei, Aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, visiems, prisidėjusiems prie knygos leidybos ir parodų organizavimo.
 
Renginio akimirkos