Seime atidaryta vaikų piešinių ir rašinių paroda “Kodėl aš noriu būti miškininku”

Seime atidaryta vaikų piešinių ir rašinių paroda  “Kodėl aš noriu būti miškininku”

Didžiulio susidomėjimo sulaukęs  mokinių rašinių ir piešinių konkursas “Kodėl aš noriu būti miškininku” bei jo dalyvių darbų paroda iš Kauno erdvių atkeliavo į Vilnių.  Mažieji miško draugai  praėjusį rudenį jau džiaugėsi  Vytauto Didžiojo universiteto  Žemės ūkio akademijoje bei Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje veikusia  paroda, o ypač  jų kūrybą  įmažinusia tokio pat pavadinimo  knyga.  Šiemet, vasario 1-ąją, konkurso darbai ir knyga pristatyta  šalies  politikams  Seime.

Galima drąsiai teigti, kad paroda “Kodėl aš noriu būti miškininku”, kuri Seimo Jungiamojoje galerijoje  veiks iki vasario 11 d., įnešė gaivaus vėjo gūsį į visą Seimą – ji nepaprastai nuoširdi, spalvinga, žvelgianti į ateitį, atliepianti vaikų viltis ir norus išsaugoti miškus, o tuo pačiu ir savo kraštą bei Žemės planetą pilnus gyvybės, įvairovės, dvasinės atgaivos.

Iš įvairių Lietuvos kampelių su auklėtojais, mokytojais ir tėveliais į Seimą sugužėję vaikai dėl griežtų pandemijos sąlygų buvo suskirstyti į tris grupes ir negalėjo visi kartu perkirpti parodos atidarymo kaspino Jungiamojoje galerijoje, tačiau simboliškai ją jau gausiu vienu būriu atidarė  erdvioje Seimo III rūmų Konferencijų salėje. Čia surengta ir būsimųjų miškininkų diskusija su parlamentarais bei garsiais gamtininkais ir miškininkais.

Konkursų ir parodos iniciatoriaus – interneto svetainės  www.miskininkas.eu – vadovas Dainius Šeronas padėkojo  akcijos  globėjams europarlamentarui prof. Liudui Mažyliui, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkei Aistei Gedvilienei, aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, o ypač už visokeriopą paramą Aplinkos ministerijos Miškų politikos grupės vadovui Nerijui Kupstaičiui, taip pat miškų ūkio bendrovėms, organizacijoms, konkursų viešintojams.

“Tikiu, kad jūs būsite miškininkais ir labai smagu, kad šitie jūsų darbeliai keliauja – jau esame Seime. Mišką mes suprantame ne tik kaip gamtai, bet ir žmonėms reikalingą dalyką, o dėl to ir ranką reikia pridėti. Būti miškininku – labai platu: ne vien miške dirbti, jie daug kur reikalingi – mokyti, rašyti norminius aktus, priimti įstatymus. Linkiu, kad surastumėte savo vietą ir kad miškininkų daugėtų”,- vaikams linkėjo N. Kupstaitis.

Ordino “Už nuopelnus Lietuvai” medalio ir kitų garbingų apdovanojimų savininkas, ilgaamžis Padauguvos  girininkijos girininkas Kęstutis Markevičius jauniesiems miško draugams priminė, kad miškininkas turi žinoti savo miško ir savo tautos istoriją, kvietė ja domėtis ir kuo dažniau lankytis miške bei jį pažinti, o ŽŪA Miškų ir ekologijos fakulteto dekanas  prof. dr. Vitas Marozas papasakojo savo vaikystės istoriją, kodėl jį pašaukė miškas, paragino vaikus nebijoti domėtis miškais, mokytis ir siekti kuo daugiau žinių, kad taptų gerais miškininkystės specialistais. Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos direktorius dr. Vaidotas  Lygis taip pat linkėjo mylėti mišką visa širdimi, toliau jame lankytis nepaisant oro ir įgyvendinti savo svajonę jais rūpintis užaugus. Prie sveikinimų bei linkėjimų prisidėjo ir Seimo nariai, kiti susirinkusieji, o nuotaiką kėlė Akademijos miestelio mokyklos-darželio “Gilė” IV B klasės mokinių ansamblio “Drevinukas” koncertas. Drevinuko dainelėms akomponavo jų mokytoja Rasa Kazakevičienė. Beje, šie šaunieji dainininkai – aktyvūs rašinių ir piešinių konkursų dalyviai.    

www.miskininkas.eu

Nuotraukos Rasos Kazakevičienės, Anželos Valainės, Rasos Liškauskaitės