Švietimo pokyčių forumas „Menas mokyti(s) prasmingai“

Socialinių mokslų kolegija (SMK) kartu su švietimo lyderystės judėjimu Eduaction ir Lietuvos nevalstybinio švietimo konfederacija š.m. vasario 25 d. kviečia į švietimo pokyčių forumą „Menas mokyti(s) prasmingai“.

Apie švietimo pokyčius ir jų tendencijas kalbama daugiau kaip kelis dešimtmečius. Tačiau minint 30-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo metines, šiandien švietimo ir mokslo bendruomenė laiko reikšmingą, visą pasaulį sukrėtusį epidemiologinį egzaminą. Reaguojant į visose švietimo grandyse vykstančius pokyčius ir kylančius iššūkius, forumu siekiama padėti švietimo lyderiams įsikvėpti, atnaujinti naujas žinias ir kompetencijas, padedančias į ugdymo ir mokslo įstaigas po karantino grįžti su naujomis idėjomis. Forumo organizatoriai tiki, kad kitų mokyklų, švietimo kolegų ir bendraminčių patirtys bei gerieji pavyzdžiai motyvuoja ieškoti perspektyvų, tapti lankstesniais, ugdyme pažinti ir atliepti visų švietimo dalyvių poreikius ir lūkesčius.

Forumo dalyviai turės unikalią galimybę sužinoti, ko išmoksta 5 gavęs mokinys, kokia yra mokinio savivertė ir motyvacija, bei mokytojo jėga ir bejėgystė, kuo svarbi emocinė savijauta ir disciplina, kas yra nauja ugdymo(si) ekologija ir kaip subjektyvumu nesugriauti kūrybiškumo. Dalyviai diskutuos ir ieškos atsakymų, kas svarbiau: kompetencijos ar žinios, susipažins su inovatyvia Eduaction patyriminio mokymosi nauda visuomenei.

Daugiau informacijos el. paštu ilma.ruskiene@smk.lt arba telefonu +370 676 91484.

PRIDEDAMA: švietimo pokyčių forumo „Menas mokyti(s) prasmingai“ programa.