Informacija dėl studijų organizavimo 2021/2022 m.m. rudens semestre

 

2021-09-16

Atnaujinta informacija

Pagal SAM pakeitimus, iki spalio 15d. yra patvirtintas palengvinimas:

"Nepasiskiepiję nuo COVID-19 ligos ar ja nepersirgę aukštųjų mokyklų studentai ir asmenys, besimokantys pagal tęstinio profesinio mokymo programas, norėdami dalyvauti kontaktiniuose mokymo užsiėmimuose, galės testuotis kas 7–10 dienų, t. y. nebūtinai kas 48 valandas, kaip iki šiol. Toks palengvinimas galios iki spalio 15 d. "

https://koronastop.lrv.lt/lt/naujienos/studentai-laikinai-gales-reciau-testuotis-visi-pilieciai-laisvai-keliauti-viesuoju-transportu

Taip pat nustatytas dar vienas testavimo būdas Galimybių pasui gauti – greitasis SARS-CoV-2 antigeno testas COVID-19 ligai nustatyti. 

 

2021-08-24

Rugpjūčio 11 d. Vyriausybė patvirtino nutarimo „Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo“ pakeitimus, o Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Sveikatos apsaugos ministerija sutarė, kad švietimo įstaigose mokymas ir studijos vyks kontaktiniu būdu, laikantis patvirtintų saugumo priemonių.

Aukštojo mokslo studijos kontaktiniu būdu galimos tik tiems, kurie yra pasiskiepiję, persirgę arba reguliariai testuojasi dėl COVID-19 (https://mokyklabecovid.lt/profesinis-mokymas-ir-studijos/).

Siekiant užtikrinti studentų ir dėstytojų saugumą vykdant studijas kontaktiniu būdu, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje bus taikomos saugumo priemonės, laikantis studijų organizavimui skirtų rekomendacijų.

KONTAKTINIU BŪDU DIRBTI IR PASKAITAS LANKYTI BUS LEIDŽIAMA TIK GALIMYBIŲ PASĄ AR JAM PRILYGSTANTĮ DOKUMENTĄ TURINTIEMS AKADEMINĖS BENDRUOMENĖS NARIAMS.

Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija iš savo bendruomenės narių tikisi abipusio bendradarbiavimo, supratimo, o dar nesivakcinavusius nuo COVID-19 ligos ragina tai kuo greičiau padaryti. Studijų procese bus laikomasi socialinės distancijos, vengiama grupių, srautų maišymosi; bus nuolat atitinkamai vėdinamos ir dezinfekuojamos patalpos.

Atsižvelgiant į nuolat kintančią epidemiologinę situaciją Lietuvoje ir siekiant užtikrinti tinkamą 2021–2022 m. m. rudens semestro studijų organizavimą, studijų vykdymo būdas bus nurodytas paskaitų tvarkaraštyje (t. y. ar paskaitos vyks tiesioginio kontakto ar nuotoliniu būdu). Esant naujiems Vyriausybės sprendimams, situacija gali keistis. Informacija bus skelbiama Naujienų skyrelyje.