KMAIK dėstytojų ERASMUS vizitas Kanadoje

 

Spalio 3- 9 dienomis Kraštovaizdžio architektūros ir rekreacijos  katedros lektoriai Vaida Vaitkutė Eidimtienė ir Linas Daubaras buvo išvykę į ERASMUS mokomąjį vizitą Kanadoje.  Vizito tikslas – susipažinti su naujausiais kraštovaizdžio architektūros, gamtinio turizmo, miškininkystės ir miško terapijos disciplinų tyrimo ir dėstymo metodais priimančioje institucijoje – L‘Universite Dans La Nature, esančioje Kvebeko provincijos Šerbruko mieste.

Teorinių užsiėmimų metu teko klausyti įvairių paskaitų minėtomis temomis, o be jų dar vyko labai įdomios diskusijos, seminarai,  praktiniai darbai ir mokomosios išvykos. Tai padėjo žymiai plačiau pažvelgti į kolegijoje dėstomų programų stipriąsias ir silpnąsias puses, palyginti jas su Kanados kolegų panašiomis programomis. Dėka priimančios pusės geranoriškumo, pavyko pamatyti ir išgirsti žymiai daugiau negu buvo numatyta oficialioje vizito darbotvarkėje. Kanados universiteto darbuotojai taip pat susidomėjo KMAIK patirtimi, ypatingai  - nauju požiūriu į želdynų dizainą, akcentuojant sveikatinantį privačių sklypų želdinių poveikį. Buvo  malonu sužinoti, kad KMAIK kartu su LSMU sukurta ir vykdoma „Gamtos terapijos“ podiplominių studijų programa yra laikoma labai progresyvia naujiena net ir už Atlanto.

Be to, beveik tuo pačiu metu Šerbruke vyko ir trečioji pasaulinė konferencija „Forests for Public Health“ („Miškai visuomenės sveikatai“). Trumpo apsilankymo metu ten pavyko užmegzti labai daug naudingų kontaktų su kolegomis iš daugiau negu dvidešimties šalių. Su kai kuriais iš jų jau sutarta dėl konkretaus bendradarbiavimo klausimų, todėl artimiausiu laiku kolegijoje tikimės atsakomųjų vizitų, po kurių planuojame kartu teikti paraiškas naujiems tyrimo ir mokymo finansavimo projektams.

Dėstytojai Vaida ir Linas labai dėkoja KMAIK vadovams ir ERASMUS koordinatorei Livijai už pagalbą, vykstant į šį vizitą. 

Nuotraukos V. Vaitkutės - Eidimtienės