KMAIK pristatė save parodoje „Namų pasaulis 2024“

Kauno miškų aplinkos inžinerijos kolegija pristatė save parodoje „Namų pasaulis 2024“

Kauno miškų aplinkos inžinerijos kolegijos (KMAIK) Kraštovaizdžio architektūros ir rekreacijos katedros darbuotojai ir studentai dalyvavo parodoje „Namų pasaulis 2024“, kuri vyko šių metų balandžio 5-7 d. Kaune, Žalgirio arenoje. Parodos metu buvo pristatomos dvi studijų programos - „Želdynų dizainas“ ir „Sodininkystė“.
 
Daug lankytojų domėjosi kolegijoje vykstančiomis studijomis bei neformaliojo mokymo galimybėmis: kursais, seminarais, konferencijomis. Parodos metu kolegijos dėstytojai lankytojams ir dalyviams skaitė pranešimus įvairiomis žmogaus santykio su aplinka temomis. Pirmąją parodos dieną docentė dr. Ingė Auželienė pristatė tvarias technologijas želdynų įrengimui ir priežiūrai, o docentė dr. Asta Ramaškevičienė papasakojo apie įdomius sodo augalus, kurie gali ir papuošti aplinką, ir duoti skanų derlių. Antrąją parodos dieną labai gausaus klausytojų būrio sulaukė lektorės Vaidos Vaitkutės Eidimtienės paskaita „Šiuolaikiniai želdynų dizaino sprendiniai žmogui ir gamtai“ bei KMAIK direktoriaus dr. Remigijaus Bakio paskaita  „Medžiai šalia mūsų“. Paskutinę parodos dieną docentė dr. Asta Doftartė skaitė paskaitą  „Medžiai ir krūmai - ne tik sodybų puošmena“.
 
 
Smagu, kad parodoje dalyvavę trečio kurso Želdynų dizaino specialybės studentai – Viktorija Ruplėnaitė, Ringailė Žemaitytė, Vakaris Velička, Akvilė Kalvytė, Patricija Ivanovaitė, Deimilė Burnelaitytė ir Deimantė Stankūnienė  turėjo galimybę susitikti su potencialiais darbdaviais ir pradėti savo karjerą iš karto po studijų baigimo, projektuojant įvairius privačius gėlynus bei rengiant projektus privačių sodybų aplinkos sutvarkymui.